Villa layout

At the end of a small laneway a traditional Balinese door opens to reveal a magical urban oasis. A stone path meanders through tropical gardens consisting of lush lawns, tall trees, flowering plants and a 13-metre swimming pool, to the main two-storey house with its ironwood shingle and alang-alang thatched roof.

The front doors open to an inviting entrance hall which sets the scene for the whole villa. Beautiful artwork adorns the walls and polished wooden floors gleam in the sunlight that beams through the open French-style shuttered windows.

A staircase off the entrance hall leads up to the master bedroom and children’s bedroom, where another set of steps climbs to a rooftop library with delightful views across the garden and surrounding neighbourhood.

Downstairs rests the media room, two guest bedrooms, kitchen, breakfast nook, open-plan living and dining room, and large sitting room called the Big room.

A cute one-bedroom garden bungalow lies across the lawn directly opposite the main house.